Soorten bestek

Bestek is een essentieel onderdeel van elk restaurant of eetgelegenheid. Veel restauranthouders onderschatten echter het belang van de juiste keuze en opstelling van verschillende soorten bestek op tafel. De juiste opstelling van bestek kan de hele ervaring van een diner maken of breken.

De juiste keuze van bestek kan de esthetiek van elke tafel verbeteren en hem er esthetischer doen uitzien. Het juiste bestek kan ook bijdragen aan de kwaliteit van het eten en de algehele ervaring voor je klanten verbeteren. Daarom is het belangrijk om het beste bestek voor je etablissement te kiezen. Er zijn veel verschillende soorten bestek, dus het is belangrijk om die te kiezen die het beste werken voor jouw type keuken.

Als je bijvoorbeeld zeevruchten serveert, zul je een goede set vismessen en andere speciale vorken willen hebben die speciaal zijn ontworpen voor het eten van zeevruchten. Je zult ook een goede selectie dinervorken, saladevorken en ander bestek moeten hebben. Evenzo is het belangrijk om een verscheidenheid aan lepels te hebben, waaronder dessertlepels en soeplepels.

Messen zijn het meest voorkomende type bestek, en zijn er in allerlei maten en vormen. Sommige hebben puntige punten, terwijl andere afgerond zijn. Ze kunnen ook variƫren in bladlengte en materiaal. Sommige hebben een scherp lemmet, terwijl andere glad of gekarteld zijn. Sommige messen hebben een metalen handvat, terwijl andere van porselein of hout zijn. Ze worden gebruikt voor snijden, hakken, scheuren, in blokjes snijden en spreiden.

Saladevorken lijken op vorken, behalve dat ze vier tanden hebben en meestal gebruikt worden voor het eten van pasta en salades. Deze vorken hebben ook een groter formaat dan een standaard vork. Ze zijn meestal zeven centimeter lang. De buitenste tanden van een saladevork zijn ingekeept en breder dan de binnenste. Ze zijn ontworpen om mensen te helpen gemakkelijk een salade op te pakken en vast te houden zonder een lepel nodig te hebben.

Een ander type vork is een dessertvork, die kleiner is dan een dinervork en vier of vijf tanden heeft. Deze vorken worden gebruikt om cake, gebak en andere zachte zoetigheden te eten. Dessertvorken worden vaak gecombineerd met een dessertbord en een ijslepel.

Lepels zijn een essentieel onderdeel van elke bestekverzameling, en zijn er in allerlei vormen en maten. Sommige lepels hebben de vorm van een kommetje, terwijl andere langwerpig zijn. Lepels kunnen gemaakt zijn van metaal, porselein of plastic en kunnen de meest uiteenlopende ontwerpen hebben. Lepels worden meestal gebruikt om soepen en stoofschotels te eten, maar ze kunnen ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Enkele van de populairste lepelsoorten zijn dessertlepels, maatlepels, theelepel- en eetlepellepels en soeplepels. Sommige lepels hebben zelfs een haak aan het uiteinde om te helpen bij het roeren in voedsel. Historisch gezien werden lepels vaak gemaakt van edele metalen zoals zilver of goud, maar ze zijn nu algemeen verkrijgbaar in allerlei materialen.